Kontakt os
- Den Hollandske Malermester ApS
Ishøj Bygade 135 D
2635 IshøjCVR: 38471473
Læs mere
Kontakt os
- Den Hollandske Malermester ApS
Ishøj Bygade 135 D
2635 IshøjCVR: 38471473
Læs mere
Fugning og spartling er en vigtig del af arbejdsprocesserne i større malerprojekter. Denne del af arbejdet skal udføres omhyggeligt og grundigt for at få et flot slutresultat.
Den Hollandske Malermester fuldspartler lofte og vægge, så du får en flot, glat finish, der er helt klar til at få opsat filt, væv eller tapet. Det er en vigtig grundprocess, der kræver øvelse og tålmodighed, hvis man vil have et tilfredsstillende og holdbart resultat.
Hos Den Hollandske Malermester vægter vi professionalisme, kvalitet, og spektakulær service meget højt. Vi stopper ikke, før arbejdet er udført til perfektion og vores kunder er glade og tilfredse.
Fuldspartling giver det flotteste resultat, fordi du så er sikker på at få helt jævne og glatte vægge. Selvom der er sat nye vægge eller gips-plader op, vil en fuldspartling skjule alle samlinger og give en mere holdbar væg. En korrekt spartlet væg er også nemmere at male eller tapetsere efterfølgende. En fuldspartling giver helt ensartede og jævne lofter og vægge, vi derefter kan male eller tapetsere med et smukt resultat.
Du bør fuldspartle, når du:
Prisen på en fuldspartling varierer efter opgavens omfang. Prisen afhænger bl.a. af hvor mange kvadratmeter, der skal spartles, om der er tale om loft, vægge eller begge dele, hvilke materialer der skal bruges og væggenes tilstand før spartling. Skal du også have opsat filt og malet eller tapetseret, indberegner vi selvfølgelig gerne det i prisen, så du får en fast pris for hele dit projekt.
For et tilbud på dit projekt, kan du kontakte Den Hollandske Malermester på +45 23 48 85 01 eller skrive til os på DenHollandskeMalermester@gmail.com.
Ved en fuldspartling spartler vi hele væggen eller loftet med et eller flere lag spartelmasse, der derefter pudses af for at få en glat overflade. Det står i modsætning til pletspartling, hvor man kun spartler samlinger og mindre huller og revner. Fuldspartlingen giver helt ensartede vægge og sørger for at alle linjer står skarpt.
Ved en fuldspartling skal væggene først renses for gammelt tapet, løst puds, skidt og snavs med mere. Dybe huller og revner fyldes først ud med filler og eventuelt vævstrimler.
Derefter påføres spartlen på hele væggen med bredspartel. Det er vigtigt at spartelmassen fordeles så jævnt som muligt for at mindske materiale spild og undgå for meget pudsearbejde efterfølgende. De forskellige arbejdsprocesser skal helst foregå i en arbejdsgang for et flot resultat.
Hvis væggene er meget ujævne, kan det være nødvendigt med flere lag spartling og slibning for et godt resultat. Især hjørner, kanter og små detaljer som el udtag o.l. kræver grundighed og erfaring for at få flotte.
Efter spartlingen er færdiggjort, påføres forankringsgrunder, så spartelmassen bliver forseglet. Derefter skal der sættes der væv eller filt op, hvis væggen skal males. Alternativt kan du vælge at få sat tapet op på den færdigspartlede væg.
Spartling kræver en del udstyr. Som minimum er der brug for bredspartel, en eller flere smallere spartler, slibeklods og sandpapir samt en såkaldt giraf, der bruges til at slibe i højder og hjørner. De fleste spartelmasser skal blandes med vand til den korrekte konsistens, så de er lette at arbejde med, dækker godt og hænger fast på væggen. Til det kræves spand, en boremaskine og rørestav. Når spartlen skal slibes, anbefales det at bruge støvmaske eller åndedrætsværn.