Maling af gulv

Maling af gulv

Maling af gulve i hjemmet eller på kontoret

Hvis du har tanker om at male dit træ- eller betongulv, så bør du læse med her.

Der er mange fordele ved maling af gulve, da det giver et flot visuelt udtryk og kan få rummet til at virke større, men det skal også gøres ordentligt. Det er vigtigt at udføre et solidt forarbejde, udvælge den rigtige maling til dit gulv og påføre et passende lag, så din maling hærder sig ordentligt på gulvet, og du får et flot resultat.

Hos den hollandske maler hjælper vi dig med maling af gulve, så du får præcis det resultat, du gerne vil have. Vi er et malerfirma placeret i Ishøj, hvorfra vi udfører malerarbejde for private og erhvervskunder. Vi tager imod opgaver der omhandler maling af gulve i København og på resten af Sjælland, hvor vi hurtigt kommer ud. Så hvis du har et gulv, der trænger til en kærlig hånd, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig eller for et uforpligtende tilbud

Maling af gulve – gør dit gamle gulv smukt

Ikke alle gulve er lige flotte, og selvom du sliber det, bliver resultat ikke nødvendigvis perfekt. I nogle hjem er der trægulve, som ikke er ensartede i de forskellige værelser. Andre gulve står slidte hen med flere ridser, sømhuller og skrammer, som ikke klæder det rå gulv. Dit gulv skal ligeledes ikke slibes for ofte, da det kan risikere at blive for tyndt. I de værste tilfælde kan dit gulv blive så elastisk, at det begynder at knirke.

Ved at male dit gulv kan du tilføre nyt liv til dit hjem. Du vil få et smukt og ensartet gulv på tværs af rummene, som er tilpasset din personlige stil. Derudover undgår du at slibe dit eget gulv for langt ned.

6 gode råd ved maling af gulve

Inden du går i gang med at male gulvet derhjemme eller på kontoret, så er der flere overvejelser, som du bør gøre. Når du først har valgt at male dit gulv, så kan det være svært at få den oprindelige overflade tilbage. Derudover kan en gulvmaling give dit rum et helt særligt visuelt udtryk, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på de valg og fravalg, som du gør dig.

Der har de seneste år været en trend, hvor lyse farver i højere grad vælges i køkkener, stuer, mødelokaler og andre rum. De lyse farver er gode til at give et let udtryk og tiltrække solens lys, men det kan give et ensformigt udtryk, hvis alle elementer får en lys nuance. Med en blanding mellem mørke og lyse nuancer får du et dynamisk udtryk i hjemmet, og det kan du blandt andet få ved at vælge et sort eller mørkt gulv. Det er med til at binde dine elementer sammen i hjemmet, så de hver især kommer til deres ret. Du skal være opmærksom på, at støv og snavs er mere synligt på et sort gulv.

Hvis du får malet dine gulve i en hvid eller grå farve, vil du få mere lys i hjemmet. De lyse nuancer giver dit rum et let udtryk, og det er derfor et populært valg blandt mange. Lyse gulve har ligeledes den fordel, at de får rummet til at virke større, fordi de lyse flader er med til at skubbe væggene udad og sprede lysindfaldet.

Der er begyndt at starte en trend, hvor flere får sat deres personlige præg på malingen af deres gulve, hvilket kan være en særlig farve til gulvet eller et unikt mønster. Det kan give dit hjem eller kontor et personligt udseende og en fed effekt. Du kan eksempelvis vælge at få malet dine gulve i tern eller andre mønstre. Det er i høj grad fantasien, der sætter grænser.

Når du skal male dit gulv, så skal du være opmærksom på, hvilken type trægulv du har. Det er nemlig ikke alle gulve, der er lige modtagelige overfor maling. Har du eksempelvis et gulv i et hårdt tropisk træ som Merbau, så bør du overveje at male gulvet en ekstra gang. Træ med et højt indhold af olie gør det vanskeligt for malingen at binde sig ordentligt. Det kan ligeledes føre til, at olien trænger igennem malingen og giver problemer med farvningen. Det samme gælder for olierede lamelgulve. Hvis du har et stort ønske om at få malet gulvet alligevel, så vil vi gerne komme ud og kigge på dit gulv.

Har du modsat et gulv i fyrretræ, så er det oplagt at male gulvet, da det er et træ med et oliefattigt indhold.

Du kan vælge at anvende akryl eller oliebaseret maling på gulvet, som enten fortyndes med terpentin eller vand. En olieholdig maling er generelt mere resistent overfor vand, men terpentinen, som anvendes til at fortynde gulvet, lugter dog når det påføres.

Du skal være opmærksom på, at dit trægulv ikke kan behandles med en hårdskuresvand, efter du har malet gulvet. Du skal gerne vaske overfladen med grundrengøringsmiddel og en blød klud eller svamp.

Hvis du gerne vil have glæde af dit gulv i lang tid fremover, så skal du være opmærksom på, at undgå udendørs fodtøj inden for. Levetiden afhænger i høj grad af, hvor meget gulvet benyttes, og hvordan det benyttes. Har du en hund derhjemme, så vær opmærksom på, at gulvet er vandresistent.

Den Hollandske Malermester har netop malet vores nye hus inde og ude. Super professionelt arbejde af Joost og hans kolleger. God rådgivning og løbende dialog undervejs. Anbefales på det varmeste. Charlotte & Peter

Den Hollandske Malermester skal have en virkelig god anbefaling med her fra. Arbejdet gik i gang så snart jeg havde brug for det, Joost var præcis i sin vurdering af længde på projektet og tilmeld er han en virkelig fin fyr – helt personligt!… Jeg kan ikke sætte en finger på noget!… I kan roligt bruge ham til jeres næste male/spartle eller lign. opgave!… 💪🏼

Joost fra Den Hollandske Malermester har igen lavet et flot stykke arbejde med reparation af huller i væg, ny filt og maling. Det er 2. gang at Joost er her, første gang var med fuld renovering af badeværelse. Kvalitet er på samme høje niveau med fokus på mindste detalje. Peter C, Amager

Bliv en af vores glade kunder

Få et tilbud på din opgave